Oldtidens dataspill

I dag satt jeg, Josefine og Aleksander og diskuterte barndommens dataspill i håp om at hvis vi bare utsatte øving til prøve/jobbing med særemne lenge nok så kom det til å gå mye bedre. Tiden får vise om den teorien fungerer i praksis.
Vår familie var en av de første som fikk datamaskin i gaten, og det var stor stas. Farfar brukte internett lenge før folk flest hadde hørt om det, og pappa har av en eller annen grunn hatt mange datamaskiner stående som han har skrudd og bygd på, så det var naturlig at en Personal Computer (PC) ble en del av familien.
Mitt første minne med en data er da jeg sitter og spiller kabal mens vi har visning på huset på flaktveit. Som 5åring var jeg virkelig drevet i spillet og det gøyeste jeg visste (?) var når du klarte spillet og alle kortene datt ned og hoppet ut av skjermen.

kabal

Pappa var lærer den gangen og spillet "Mons og Marte" ble tidlig innstalert. Det var et stigespill der du måtte regne riktig på regnestykkene du fikk for å komme deg videre. Av og til kunne du dette ned i hull sånn at du måtte gå tilbake et stykke. Utrolig spennende! Hvis ikke jeg husker feil var det til og med 2-player. Dette spillet (som jeg desverre ikke finner bilde av) resulterte at jeg ble god i både pluss og minus. Takk pappa!
Første minnet mitt med internett var da jeg var med pappa på blokkhaugen skole der han jobbet. Jeg var innpå Bergen kommune sine barnesider. Lurer på om noe sånt eksisterer enda..

Etter hvert som tiden gikk fikk vi mer og mer avanserte spill. California games var en stor hit i familien vår. Det var kjekt det! Her kunne man velge mellom forskjellige spill i selve spillet!! Hi-tec! Min favoritt var skateboardet. Der skatet du i en løype, og av og til kom du til en tunell. Bommet du på tunnelen døde du (=blod), men klarte du å komme deg inn i tunellen var det sykt kult  når man klarte å komme så langt opp på veggen at man snurret hele veien rundt og ned igjen på andre siden. Men dette trengtes en del trening da! Bilen var og gøy. Her kunne man lakkere bilen, bytte til større motor osv. Tror jeg ble litt påvirket av min bilfrelste familie, hvertfall siden det var amerikanske biler det var snakk om.
watermark

Super Mario er og har alltid vært en klassiker. Det å redde en prinsesse i nød slår godt an både for gutter og jenter i alle aldre. Grafikken har kanskje forandret seg en smule de siste årene?
snessupermarioworld1

Super Mario ble etterhvert avansert til Rayman. Helten som hadde en hånd som kunne bokse skikkelig langt om han bare snurret lenge nok på den først. Det var ganske action! Mener det var en bie/veps med der og..
jumpfeb20rayman1

The Sims må være tidenes spill! Når man først hadde begynt å spille var det ikke lett å gå i fra! Det gikk timer med på dette spillet! Etterhvert kom det tillegspakker og diverse koder for å gjøre det enklere, da ble det ikke SÅ gøy lenger spørr du meg. Men gøy var det!
sims1

Nå for tiden spiller jeg bare et spill, og det er nesten flaut og si det, men jeg spiller minesveiper. Ganske genialt konsept egentlig, men utrolig avhengighetsskapende!!

Hvilke spill har du et forhold til i fra barndommen??

10 kommentarer

Benedicte

28.okt.2008 kl.17:43

California games var best... Han skateboard fyren min bare døde hele tiden, men det var jo egentlig det gøyeste med hele spillet....
Og winter games... Det var de to spillene jeg hadde på PCen min... =)
Åsså hadde jeg et spill med en sånn grønn fyr som skulle gå rundt å bokse ned folk å sånn... Kjmpe gøy!!! :D Må nesten si at jeg savner det litt!
Og SIMS! Meg og josefine var SIMS avhengig...seriøst, jeg satt å spillte sånn 12 timer om dagen i helgene å sånn... Sto opp klokken 8 for å spille... haha! for ett "liv"! Men det var gøy da!!! ^^

Hannek

28.okt.2008 kl.19:23

California games var konge!!
Hehe,det første eg husker fra Josefine (leeeeenge før eg ble kjent med hun) var at du sa hun hadde alle sims spillene og var ganske bortkjemt siden hun var minste mann:P XD tidi!

Josefine:)

28.okt.2008 kl.22:59

Åååååå:) haha! Det var tider, når meg og Benedicte spilte SIMS altså.. =) haha! <3 uff! sant, så sant.. eg hadde alle spillene! :D

Kristine

29.okt.2008 kl.00:01

Hehe, vittig å lese. Har tydeligvis ikke vært like nørd som deg. For eg har bare vært innom kabal, litt rayman og the sims, også hadde vi backpacker junior. Men det var ikke gøy, for det var alt for vanskelig. Men så hadde vi jo nintendo 64, sykt gamle greien..
Jo foralldel, eg har hatt mine stunder med minesveiper eg også, utrolig nok:p husker eg syntes det var driit vanskelig i begynnelsen. Om jeg ikke husker helt feil, så var det vel eg som fikk deg til å begynne. Hehe, den trenden. Prøvde å lære Hanna det en gang, men hun klarte det aldri. :-)

Hannek

29.okt.2008 kl.07:16

Ja Kristine! Det var du som fikk meg over på mørkesiden når det gjelder minesveiper!! :P
Nitendo 64 var konge! Donky Kong <3 Kan vi ikkje ta en runde med det en dag?? :D :D

Silly

29.okt.2008 kl.17:31

Rayman var jo fantastisk da!! Spilte det alltid hos Benne før!! hihi.. Men så fikk jeg det selv og! :O
Hadde Backpacker Junior og, hva er vitsen med det? Ingen barn som skjønner hva man skal gjøre uansett!! hehe
DXball var forresten superkult også ;) Der kunne man jukse!! xD

Kristine

29.okt.2008 kl.22:18

Nei eg skjønte faktisk ikke vitsen med Backpacker junior. Bra det var flere enn meg som hadde problemer med det! =)
Vi må uten tvil ta en runde med donky kong. Bare lurer veldig på hvor eg har gjort av det. Men det må ligge ett sted, har aldri kastet det hvertfall! :-)

MaritSkogest

30.okt.2008 kl.23:01

Hehe, dette var morsomt. vi var de som ikke hadde data/tv spill da. Men favorittene hos vennene mine var supermario og Sims.
På vår flotte Windows 95 hadde vi Big Red Racing (bilspill), Winter Games, og Summer Games (sport, OL..). Og Pizza Tycoon. Og Keen 1, 2, 4, og 6. (Ja, dette var altså noen harry spill min bror hadde ulovlig kopiert inn på dataen da;)

SR

02.nov.2008 kl.13:12

Minner, Marit. Vi hadd heller ikke slike ting. En liten stund hadde vi Winter Games og Sims, men eller var det streng pietisme på den fronten hjemme hos oss.

MaritSkogest

04.nov.2008 kl.19:59

Hehe, bra Sindre. Vi har alle godt av litt pietisme i husholden!

Skriv en ny kommentar

Hannek

Hannek

18, Bergen

Kategorier

Arkiv

hits