NEI til EU?

Grunnen til lite blogging er at jeg driver med et prosjekt som jeg vil kalle "ha-jobbehelg-være-sosial-og-nedprioritere-søvn-prosjektet". Det funker overraskende bra! Har en jobbrvakt igjen da, men tror jeg skal overleve!

Historie fra jobben:
En mann kommer inn. Han virker litt ute, om det var noe medfødt eller "medikamenter" som gjorde det er vanskelig å si. Jeg ekspederer han som normalt men når han får igjen vekslepengene ser han sint opp må meg og sier:
"Og NO, no kan du gå ut og knekke nakken på alle de som sier nei til EU!!! De kan jo ikkje få mene noe sånt!"
En forvirret Hannek sier "Øhh... altså, folk må no få mene det de vil, det e jo yrtringsfrihet."
Enda sintere mann nermest skriker: "Ytringsfrighet? De e GRISKE hele gjengen, bare ute etter penger!!!"
Hannek: "men altså.. Hør no her..."
Jeg klarte akkurat å stoppe i tide. Jeg var på jobb, og de bak meg i køen ser allerede veldig skeptiske ut, og jeg ville nødig provosere mannen slik at jeg måtte ha tatt peppersprayen under disken til hjelp (eller, har en liten drøm om å få brukt den då, men jaa...).
Jeg hadde innmari lyst til å diskutere med denne mannen. Grunnen til det er nok at jeg har forandret meg en del etter jeg har begynt i 3. klasse. Jeg har blitt mer samfunnsorientert og vet og kan mer om hva som skjer. Og jeg digger det! Det er faktisk utrolig gøy å kunne diskutere amerikansk politikk med amerikanere (disse var mindre hissige) eller EU, eller norsk politikk eller noe annet. Før "dret" jeg i det, men nå vil jeg bare ha mer. Dette takket være det jeg tør å påstå er det eneste fornuftige faget jeg har på skolen, politikk og menneskerettigheter. Jeg har faktisk lært mer av lærer Bjarte Ystebø på disse 2-3 mnd enn jeg har gjort i noen annet fag i løpet av hele min skolekarriere.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hannek

Hannek

18, Bergen

Kategorier

Arkiv

hits