En drøm

Nei, dette er desverre ikke en av mine syke drømmer jeg har drømt om natten, men en drøm som i ambisjon.
Når man går i 3. klasse på videregående begynner folk for alvor og spørre hva man skal gjøre videre osv. Mange har ikke en anelse om hva de skal svare på slike spørsmål, men jeg har alltid hatt en plan. Selvom denne planen har forandret seg ganske masse siden barndommen.
La meg nevne:
- I en alder av 3-4 år ville jeg blir prest. Grunnen til dette var at jeg ikke fikk snakke nok. Prester snakket KJEMPE LENGE og alle måtte fint sitte og høre på. Dette hadde passet meg perfekt.
-Noen år senere skulle jeg jobbe i kaféen på toget. Jeg hverken husker eller forstår grunnen til at jeg ville "utdanne" meg som det.
-Senere kom diverse kreative yrker som designer, interiørarkitek o.l. Her var jeg kanskje inne på sporet over hva som passer for meg, noe kreativt.
-En periode skulle jeg bli lærer. Dette var en periode jeg hadde gitt litt opp tror jeg. For jeg ville overhodet ikke bli det, men trodde det var det eneste jeg dugde til. Og i tillegg er en fjerdedel av familien lærere så..
-Såå ville jeg bli fotograf. Ha mitt eget firma og fotostudio. Hadde sikkert vært kjekt det, men fant ut at det lett kunne bli litt ensidig. Dessuten har jeg angst for en jobb der jeg ikke har mange kollegaer.

Siden i sommer har jeg vært ganske sikker på hva som passer for meg, journalist. I dag da jeg satt og var usosial på en lørdagskveld og så på "37 1/2" med mamsen og papsen fikk jeg bekreftet det. Å bli journalist er min drøm. Hvorfor?
- Man må være kreativ, og jeg har et behov for å la min kreativitet komme ut
- Man er nødt til å jobbe hardt for å få en fast og bra jobb. Jeg mener at man trives bedre hvis man vet at man fortjener jobben pga. hardt arbeid! 
- Man har mange kollegaer
-Man har en grunn til å snakke med fremmede. I Norge er det bare journalister (og fulle folk) som "får lov til" det, noe som er kjipt!
- At man følger med i nyheter og samfunnet er en del av jobben, altså, man får penger for noe jeg hadde gjort uansett. 
- Sjansen for å ta bilder til noe av journalistikken er der. Ergo, fotograf OG journalist. 
-Man vet aldri hvordan dagen blir! En spennende sak kan plutselig dukke opp, og da er det ut på nye eventyr. 
-Dessuten liker jeg å skrive.
journalist
Hvordan journalist jeg vil bli? Det kuleste hadde jo selvfølgelig vært og skrive en hel del reisereportasjer! Gratis reiser og opplevelser! Men det å skrive reportasjer om folk som har det annerledes enn "alle andre" finner jeg veldig interessant. Dessuten er politikk og nyhetssaker noe som engasjerer meg. Så det er en del forskjellige felt og velge mellom her..

Dette innlegget vil si at jeg har et mål å jobbe etter, og det er deilig!
 Hva vil du bli når du blir stor? 
  

4 kommentarer

Ane

30.nov.2008 kl.13:17

Gratulerer Hanne! Bra du har funnet ut ka du vil=) Eg tror du kommer til å egne deg perfekt som journalist

R

30.nov.2008 kl.22:49

To alternativ: forsvarssjef eller forsvarsminister.

Hannek

01.des.2008 kl.01:07

Sindre, eg skal intervjue deg når du blir forsvarsminister!

Benedicte

03.des.2008 kl.20:58

Enkelt og greit: RIK!

Skriv en ny kommentar

hits