venteværelser

Jeg brukte 3 måneder på å ringe til legekontoret for å skaffe time hos fastlegen min. Dette av den enkle grunn at jeg har venteverelses-forbi.
I dag var dagen her. Jeg skulle til legen. Jeg prøvde å se det positive med det hele, jeg fikk sove lenger, jeg kunne kjøre til skolen, og jeg var tilbake til barndomstraktene (Flaktveit og Ulvedalen) noe som brakte frem gode minner.
Alle vet at fastlegene alltid er forsinket og at du aldri slipper inn før minst 15 minutter etter du har time. Dum som jeg er, kom jeg allikevel ganske presis, noe som betydde et kvarter lenger med pining.

Jeg forstår meg bare ikke på konseptet med venteverelser!
Gule vegger dekket med motbydelig kunst. Type likbleik dame (hvem vil se på det når de føler seg dårlig?) av Picasso, og utallige bilder av såkaldte kunstneriske alfabet. I dette nitriste rommet er det plassert 15 mennesker på hver sine stoler. Alle er i samme situasjon, men allikevel må de være så stille at alle kan høre klokken tikke på veggen. Innimellom hører du hosting, stønning og snufsing av rennende neser, og tankene om alle sykdommene du nå kan bli smittet av trenger seg inn i hodet ditt. Du ser deg forsiktig rundt. Forbi deg går en mann med urinprøven sin i hånden. Du begynner å analysere og diagnosere de andre pasientene. Hun der er nok gravid, han eldre mannen i kroken har nok fått seg en heftig lungebetennelse som kommer til å utvikle seg til noe farlig, han typen rett ovenfor deg har nok fått en eller annen kjønnssykdom.. eller, vent.. var visst moren som satt ved siden av ham.., og slik fortsetter det, helt til du hører en fjern stemme inderst i gangen rope navnet ditt. Det er din tur. Du beveger deg ut av venteverelset i det du tar deg selv i å være en hykler og hypokonder i og med at du på langt nær er så døende syk som resten av gjengen som sitter og glor hardt i ryggen på deg, mens de skulle ønske det var de som ble ropt opp og kom seg vekk fra venteverelset.

I det du har lukket døren til fastlegenskontor og sittet deg ned i den samme stolen som alle de andre skal sitte i etter deg spørr fastlegen: "jaha, hva kan vi gjøre med deg da?" Du lengter smertefult tilbake til venteverelset. Dette er enda verre. "Hvorfor i alle dager ringte du til legen i det hele tatt?" tenker du. "Han tror du er stokk dum, oppmerksomhetssyk og ensom. Du er ikke syk! Du bare tror det, du har andre problemer!" Du smiler skjevt mens du svarer "det er vel lite DU kan gjøre(du har jo bare 7 år med utdanning), men.. jeg bare lurte på..."
Fastlegen tar det fint, han bryter ikke ut i latter av din tåpelighet, han henviser deg heller ikke til en psykolog. Han bare smiler fint og sier "jo no skal du høre her at.."

Håper noen flere har det sånn og, ellers må jeg vel ta meg en tur til opp på det ubehagelige venteverelset...

3 kommentarer

Josefine:)

02.des.2008 kl.15:53

HAHAHA! det du sier er så sant:) Du får virkelig sagt det:P

Ane

02.des.2008 kl.16:27

Eg kjenner meg sånn igjen! Det tok meg en hel måned å bestille legetime, og så måtte eg vente ennå en måned før legen hadde tid til meg. Så på fredag skal eg og i ilden. Men denne gangen skal eg tenke på dette blogginnlegget når eg sitter der på det stygge venterommet, og så skal eg le litt for meg sjøl av hypokonder-tankegangen din;)Hihi

Benedicte

03.des.2008 kl.21:03

Jeg er så enig med deg!! :/
Og at legen min alltid sier hva som feiler meg, for så å si at vi sikkert ikke trenger å gjøre noe spesielt med det, gjør ikke saken bedre... :P hehe!

Skriv en ny kommentar

Hannek

Hannek

18, Bergen

Follow Hannek
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Hanne Kristin Pedersen. Make your own badge here.

Kategorier

Arkiv

hits