Forbilde -jeg?

texas080071wfull

Vi har vel alle noen forbilder. Kanskje en medelev for sin skoleinnsats, en annen for personligheten sin, en for klesstilen, en voksen for  hvordan du vil bli når du blir stor, en for det yrket du vil jobbe med, en for hobbyen du driver med og så videre. Jeg har MANGE forbilder, kunne skrevet en lang, lang liste!
Dette får meg til å tenke, det KAN jo faktisk hende at JEG er et forbilde for noen på en eller annen måte. Det er nesten litt skummelt, for det er stor forskjell på å være et godt og et dårlig forbilde. Lurer på om det er gjort noe research på hvor mye vi mennesker påvirker hverandre, hvor mange av handlingene våre som påvirker andres handlinger. Dette er selvfølgelig forskjellig fra person til person ettrsom noen er født naturlige ledere mens andre ikke er det. Allikevel, jeg tørr å påstå at de aller fleste mennesker har innflytelse på andre, og at mange av disse er personer du ikke tror  eller vet blir påvirket av nettopp DEG!

Tenker vi nok over dette I hverdagen vår`? At våre handlinger kan være avgjørende for noen andres?

Hva om forbildet ditt svikter? Du trodde kanskje at den personen var superomtenksom og grei mot alle, men plutselig oppdager du at det bare var en maske.. Eller idrettsstjernen over alle idrettsstjerner som du har sett opp til siden du var fire, en person du trodde hadde oppnådd store resultater på grunn av hardt slit, disiplin og motivasjon, men en dag blar du opp I avisen og det viser seg at forbildet ditt har blitt tatt I doping. Alle dine forestillinger om hva dette gode forbildet var er revet til grunn, han/hun jukset, du valgte feil forbilde -et dårlig et.

Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette, jeg bare tenker, det er utrolig viktig at vi tenker over konsekvenser av det vi gjør og sier lenger enn til vår egen kropp og vårt eget liv. Det gjelder ikke bare det å forhindre å gjøre dumme ting, men også det å spre positivitet og være et godt forbilde.

Derfor vil jeg komme med en utfordring (til både deg og meg), ikke vent med å fortelle andre om deres kvaliteter til begravelsen deres, GJØR DET NÅ! Walk out of your comfortzone and do it, do it, do it!

3 kommentarer

Frk. Hanne

05.feb.2009 kl.18:36

Hvem er noen av forbildene dine da ? : )
Forbildet mitt er Jessica Alba : D
Bra blogg :)

Hannek

06.feb.2009 kl.01:23

Takk:)

Av kjendiser er faktisk Fridtjof Nansen mitt største forbilde, selvom han er død. Han hadde en psyke sterkere enn noen, og han var en person som utførte ting, ikke bare tenkte, noe jeg syns er viktig. Dessuten gjorde han en ufattelig innsats for krigsfangene etter 1. verdenskrig!

Innenfor foto (hobbyen min) er en som heter Øyvind Ganesh forbildet mitt, besøk: www.ganeshfoto.no

SR

07.feb.2009 kl.20:34

For ikke å glemme Nansens innsats for de forfulgte armenerne i det som er dagens Tyrkia.

Skriv en ny kommentar

Hannek

Hannek

18, Bergen

Follow Hannek
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Hanne Kristin Pedersen. Make your own badge here.

Kategorier

Arkiv

hits