filosofiske tanker om en "gulrot"

Du har sett for deg alt oppi hodet ditt og er sikker på at dette er dagen. Dagen du skal vise deg fra din beste side og gjøre stor suksess. Du kan ikke trakke i salaten i dag, det er klin umulig -nettopp fordi du har erfaringer fra de 87 gangene du har sett for deg timene som kan forandre livet ditt -hvertfall uken.
Gulroten er der foran, henger der i en tråd fra en pinne over skulderen din. Du manner deg opp når du våkner om morningen, klar for dagens utfordring, men nei - gulroten og dermed utfordringen er borte. Har noen spist den opp? Ikke vet jeg. Alt du håpet på og lengtet etter er sporløst forsvunnet. Suksessen er pent nødt til å vente, uten gulroten funker det ikke. Kanskje den dukker opp igjen? Kanskje ikke, da er man pent nødt til å sitte seg ned og vente til neste gulrotsesong, eller gjøre noe gøy i mellomtiden. Det er opp til deg.

Av og til lurer jeg på om det er noe vits i å håpe på at noe bestemt skal skje når det motsatte nesten alltid inntreffer i stedet. Funker det å håpe på det motsatte av det du _egentlig_ vil skal skje?

Én kommentar

SR

10.feb.2009 kl.20:56

Examen philosophicum

Skriv en ny kommentar

Hannek

Hannek

18, Bergen

Follow Hannek
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Hanne Kristin Pedersen. Make your own badge here.

Kategorier

Arkiv

hits