Kraftuttrykk "Faen i helvete for en jævel"

mars09124w

En dame oppi 60-årene fortalte meg at  "det var jævla gøy", det fikk meg til å tenke "huh?! Hva skjer med språket vårt?". Brukte hun "jævla" for å tilpasse seg min generasjons ordvalg, eller har det veldig lite oppfinnsomme kraftordet blitt vanlig i den eldre garde også?
Ikke vet jeg. Uansett grunnen for ordvalget, synes jeg det er tåpelig kjedelig med alle disse "oppbrukte kraftuttrykkene". Hvorfor må vi absolutt si herregud, faen, jævlig, drit-, sinnsyk, helvete osv.? "Alle andre gjør det", og dermed kommer det automatisk. Noen syns kanskje disse ordene er støtende, men det er ikke det jeg bryr meg om. Jeg tror det er ordlyden framfor inneholdet som har noen betydning.
Så hvorfor ikke legge hodene våre i bløt og bli litt kreative? Jeg vil tørre å påstå at nå til dag blir hjernene våre proppet full med så mye informasjon at hjernene våre ofte ikke rekker å tenke selv og være kreativ.

Herlega London
Svampe
(fy) fostre
Svinaktig
Usannsynlig,
Svaikata
Steike

Noen ord jeg bytter ut de vanlige kraftuttrykkene med... Jeg trenger å bli mer kreativ i ordvalget mitt jeg også!
Noen ideér om brukbare kraftuttrykk som ikke "alle andre" bruker?

 

Én kommentar

Kristine.

26.mar.2009 kl.11:21

Det fikk meg til å tenke på at omtrent hver gang jeg er med deg har du brukt ordet "heiane". Har bare glemt å si det til deg. Du er den enste jeg kjenner som sier det :-)

Skriv en ny kommentar

Hannek

Hannek

18, Bergen

Noen ganger er jeg hard og bestemt i meninger og tanker, mens andre ganger er jeg myk og filosoferer over livets herlige sider. Jeg prøver å ikke være som alle andre, og skriver for å skrive.

Follow Hannek
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Hanne Kristin Pedersen. Make your own badge here.

Kategorier

Arkiv

hits