Hybelmiddag

mai09150w

Nå har ikke jeg flyttet på hybel enda, men jeg liker å late som. I den anledning vil jeg dele gårsdagens middag som var kanongod (bortsett fra at potetene var _litt_ lite kokt)!
Til tross for at jeg aldri bruker oppskrift selv, er det kanskje andre som liker å bruke det. Så her har du Hannes ovnsbakte fisk med mer:

Du trenger:
1 stk seifillet eller annen fisk
1 potet (eller 2)
1 gulrot
1/2 løk
agurk, paprika og tomat
smør
rømme
salt og pepper
vann

Agurkvann:
eddik
sukker
vann

Gjør så her:
Du deler poteten i to, og skreller gulroten og deler den i mindre biter også. Sett dette på kok, til det er _nesten_ ferdig kokt.
Mens poteten og gulroten koker finner du frem aluminumsfolie og fisk. Fiskefillét tiner foresten overraskende raskt i varmt vann,  veldig OK+ for hybelkokken! Legg fisken i midten av aluminumsfolien, salt og pepre den. Del løken i båter og legg dem rundt fisken sammen med litt smør. Når kokingen av poteten/guleroten er ferdig skreller du og deler poteten i mindre biter, og legger den sammen med fisken. Hell på 1 dl vann og gjerne en skvett fløte hvis du har. Pakk det hele sammen til en fin liten julegave og putt den i ovnen i 20-25 minutter på 225 grader celsius.

Mens du venter anbefales det å høre litt på John Mayer for å få opp den rette avslappende middagsstemningen. Samtidig kan du lage agurkvann - noe som i bunn og grunn er et must til laks og sei. Litt sukker, litt eddik og litt mere vann blandes sammen. Ta mengden litt på gefylen og smak underveis så blir det godt, godt, GODT!

Voila! Middagen var plutselig ferdig! Rømme på fisken er bra! Da blir den ikke så tørr ;D

2 kommentarer

Helene

24.mai.2009 kl.20:20

Nesten akkurat det har jeg laget før! :) Bare litt anderledes grønnsaker! Blir egentlig å lage sin egen "middagspose" av folie. Jeg pleier å krydre med masse forskjellig oppe i posen, og har forløpig ikke laget en vond en! Når det kommer til poteter har jeg erfart å putte potet-biter i en egen pakke litt før resten, og kun med en liten dæsj olje, siden potetene damper litt i seg selv. Så jeg har ikke puttet i vann. :)

Addie

01.jun.2009 kl.00:35

heyyy! i like:D nammis! det var godt:)

Skriv en ny kommentar

Hannek

Hannek

19, Bergen

Noen ganger er jeg hard og bestemt i meninger og tanker, mens andre ganger er jeg myk og filosoferer over livets herlige sider. Jeg prøver å ikke være som alle andre, og skriver for å skrive.

Follow Hannek
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Hanne Kristin Pedersen. Make your own badge here.

Kategorier

Arkiv

hits