I <3 NY norsk

Jeg tilstår, eksamen i sidemål (nynorsk) er gøy!

"ja, hallo, du snakkar med Petter Versågod, versågod?" , var titelen på kåseriet mitt i dag, ja, det blei eit kåseri denne gongen òg. Etter å ha gamblet med essay på eksamen i hovudmål, måtte eg ta noko eg (brukar å) fiksar. Og berre for å trosse jantelova: eg liker det eg skreiv! Det var eit fint kåseri om keisame Anne Hansen som skulle ønske ho heitte Aurora Kjærleik Austen(Aurora i blokk Z-bøkane, Kjærleik =noregs vakraste ord, Jane Austen bøkane/filmane), som var trøytsam av å ikkje bli oppringd av fine Preben med di opplysninga 1881 hadde lagra 1328 forskjellege Anne Hansen'ar. Ho drøymde om tre fine barn med dei fine namna Mattias Hjartegod, Laura Hugleik og Lotta Alltidglad. Ut over dette hadde eg med litt småhistoriar som eg har høyrd om anleise namn, og om korleis vi assosierar enkelte namn med ulike personlegdomar. Ganske kjekt! Eg koste meg!

aurorakjerleikausten

Illustrasjonsbilete kan some gongar vere vanskeleg å finne, men tykkjer dette bilete av Helene var litt slik "ei draumande Aurora"

3 kommentarer

Marte

27.mai.2009 kl.16:19

haha høres ut som om at det gikk fint ja:D SÅ BRA! jeg må tilstå jeg liker det jeg å;) bedre enn bokmålen på mandag som jeg heller synes gikk ganske dårlig ja;) i dag ble det en slags psykisk novelle:D --> "Som eit knallraudt hjarte" IHA!

Helene

27.mai.2009 kl.16:21

Stilig :-) Fikk faktisk lyst til å lese den oppgaven der altså! :-) Nynorsk er et veldig vakkert språk, mye finere en bokmål!

SR

28.mai.2009 kl.11:00

Enig Marte. Det er skummelt når en ligger an til å få bedre karakter i sidemål enn i hovedmål.

Skriv en ny kommentar

Hannek

Hannek

19, Bergen

Noen ganger er jeg hard og bestemt i meninger og tanker, mens andre ganger er jeg myk og filosoferer over livets herlige sider. Jeg prøver å ikke være som alle andre, og skriver for å skrive.

Follow Hannek
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Hanne Kristin Pedersen. Make your own badge here.

Kategorier

Arkiv

hits